Sneak peek av nya produkter 2021.

2020 har varit ett prövande och annorlunda år för många, också för oss på Materia. Det blev ett år då vi behövde ställa om och anpassa oss för att mildra effekterna av pandemin. Utrustade med nya insikter och arbetssätt, ser vi nu fram emot 2021 och hoppas att det blir ett år där vi kan mötas fullt ut igen.

Trots all turbulens har vi haft fullt fokus på arbetet med framtagandet av väldesignade nya produkter. Lansering av dessa spännande nyheter kommer att ske under våren 2021, men exakt hur och när är ännu inte klart. Vi avvaktar myndigheternas rekommendationer. Som en tidig julklapp bjuder vi på en smygpremiär i filmen nedan.

Höstnyheter 2020

ANAGRAM barpall
Anagram-familjen utökas med en stapelbar barpall i två höjder, 630 och 780 mm. Precis som för Anagram stol/karmstol är sits och rygg antingen av trä eller formsprutad plast i CbM*, oklädd, med klädd sits alt. helklädd. De genomgående pressgjutna infästningsknapparna av aluminium följer stativets färg. Benen går upp i en slinga bakom ryggbrickan och erbjuder ett elegant handtag, som gör den lätt att lyfta och flytta. Ett fotstag ger ett praktiskt stöd. Stativ i krom eller CbM* pulverlack.

*CbM = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart, vit

 

ROCCA pall
Den unika pallen Rocca lanseras nu i ytterligare en sitthöjd, 615 mm, som passar till 900 mm höga bord. Rocca har en lekfull formgivning som hjälper kroppen att hålla sig aktiv. Ringen ger möjlighet till rörelse och sitsen är bekväm. Tillsammans blir det en helhet som samspelar. Rocca pall är en annorlunda möbel som är lätt att bära med sig på aktivitetsbaserade mötesplatser. Stativ i krom eller CbM* pulverlack.

*CbM = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart, vit

 

VAGABOND OFFICE KIT tillbehör
Dekorativa och praktiska lådor i två storlekar samt pennställ, är nya tillbehör som kan användas tillsammans som en enhet ställda i varandra alt. som solitärer. På Vagabond Project placeras de i den infällda tillbehörslådan, men kan även ställas på valfritt bord. Välj Vagabond Office Kit i en färg eller blanda CbM* färgerna enl. önskemål. För förvaring av exempelvis block, böcker, gem och pennor.

*CbM = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart, vit

 

TOTAL stolsvagn
En praktisk specialdesignad stolsvagn som fungerar till följande stolar/karmstolar i Materias sortiment; Adam, Anagram, Mayflower, Neo Lite, Stack och Stack+. Staplar som mest 15 st. Stativ i svart pulverlack. Stora hjul underlättar vid förflyttning och låses vid behov.

Öppet hela sommaren.

Vi har produktion och kontor öppet hela sommaren med något lägre bemanning. Välkomna att höra av er!

Newcomer 2020

Designscenen bär på en rad unga löften som bara väntar på att möta sin publik. Utmärkelsen Newcomer är vårt sätt att hylla dessa unga, modiga formgivare. Sedan utmärkelsen instiftades 2006, har vi gett unga designers en internationell plattform för att nå ut och skapa sig ett namn i en konkurrensutsatt bransch. För oss är Newcomer en möjlighet att tillföra lekfullhet i vårt sortiment och tänka ännu mer utanför ramarna.

Vinnaren 2020 heter Alexander Rehn och produkten heter Rocca. Alexander kommer från München, Tyskland, där han har studerat inredningsarkitektur och produktdesign på The Academy of Fine Arts.

Alexander hade en tydlig idé med sin produkt redan från början. Han såg människor bli allt mer stillasittande, framförallt i kontorsmiljöer. Ambitionen var att skapa en lekfull pall som skulle hjälpa kroppen att komma i rörelse, ett sätt att hålla sig aktiv.

Det som gör pallen Rocca unik är enkelheten. Ringen ger möjlighet till rörelse och sitsen är bekväm, tillsammans blir det en helhet som samspelar. Samtidigt är pallen lätt att bära med sig för informella och flexibla möten. Namnet Rocca kommer från ”rocking chair” eftersom man sitter och gungar på pallen.

Till Rocca

Alto har vunnit German Design Award 2020

Vi är mycket glada att meddela att ALTO har vunnit det prestigefyllda designpriset German Design Award 2020 för utmärkt produktdesign i kategorin: Möbler.

Detta är juryns utlåtande (eng):
The combination of filigree underframe and voluminous, inviting cushions gives the sofa its own unmistakeable identity, which is reinforced by the unusual height of the surface of the seat. An interesting piece of furniture, with a comfortable, modern high-quality appearance, which is also functional.

 


Design Alto:  Mattias Stenberg

 

 

Vi ställer upp på FN:s Agenda 2030.

Vi ställer upp på FN:s Agenda 2030. En handlingsplan för en värld utan fattigdom, hunger och ojämlikheter. En plats där det råder fred och rättvisa, där de mänskliga rättigheterna efterföljs och där vår planet skyddas. Det är stora ord, men om alla hjälps åt går det att förverkliga. Vi drar vårt strå till stacken.

Med avstamp i FN:s Agenda 2030 har vi valt ut åtta mål där vi kan göra skillnad.

Öppet hela sommaren

Vi har produktion och kontor öppet hela sommaren med något lägre bemanning.
Välkomna att höra av er!

Stängt midsommarafton.

Midsommarafton, fredag den 22 juni har vi stängt. Vi önskar er alla en härlig midsommarhelg!

Semesterstängt v 28-30

Vi har semesterstängt från måndag den 10 juli till fredagen den 28 juli. Trevlig Sommar!

Mr T är en vinnare!

Vi är glada att meddela att vår pall Mr T vann i kategorin Stool på NYCxDESIGN Awards på MoMA nu i helgen. På ICFF i New York hittar ni oss i monter 1324 fram till 24 maj, vi ser fram emot att träffa er.

2017 års Newcomer tävling är avslutad.

Se det innovativa resultatet på Stockholm Furniture Fair 2017. I år på Stockholm Furniture Fair presenterades Kaja Solgaard Dahl som 2016 års vinnare med sin väggmonterade bänk Lean In. Andra produkter som presenterats genom Newcomer tävlingen är bland annat, Boullée, Frame, Coat, Ava och Bin.
materia-lean-in-centrum-interiorLean In, 2016 års vinnare av Newcomer tävlingen.

Julstängt på Materia

I år stänger vi för julledighet 24/12-4/1.
Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Bin julgran

Avant

Ett nytt materia.se

Välkommen till ett nytt materia.se. Vi har gjort om sajten från grunden och förutom att den är responsiv (innehållet anpassas automatiskt till storleken på din skärm), så introducerar vi en rad förbättrade funktioner som vi tror att du kommer uppskatta. Till exempel är det lättare än någonsin att inspireras. Du kan sortera bilderna efter typ av miljö, möbel eller case. Vi har också arbetat fram en ny funktion som automatiskt bakar ihop produktinformationen till ett produktblad när du väljer att printa eller spara som pdf. Klicka dig gärna runt en stund och lär känna sajten och de nya möjligheterna den ger dig.

Nytt kommunikationskoncept: Design möter …

2014 markerar starten för ett nytt kommunikationskoncept. På Materia ser vi gärna vårt arbete i ett större perspektiv, där mötet människor emellan är vår drivkraft till nyskapande möbeldesign. Det tar vi fasta på och lyfter fram genom konceptet “Design möter …” som bland annat syns som printannonser i branschmagasin och tidningar.

– Det nya konceptet har redan hunnit få mycket positiv uppmärksamhet i inredningsbranschen. Det kommunikativa greppet att utgå ifrån människors vardag och hur vår möbeldesign möter användaren ger en äkta och autentisk bild av våra produkter, säger Tobias Söder, försäljnings- och marknadschef på Materia.

Det nya konceptet integreras även på Materias nya hemsida, där det dessutom blivit enklare än någonsin att hitta inspiration och information.

Stockholm Furniture Fair 2014

sff14

Stockholm Furniture Fair 4-8 februari visar vi årets spännande nyheter. Välkommen till monter A29:16.

Materia väljer möbelfakta

Det finns en mängd olika certifiering- och märkningssystem för miljö, hållbarhet och kvalitet inom möbelbranschen. För att öka tryggheten för kunderna och underlätta produktutvecklingsarbetet, väljer nu Kinnarps, Materia, NC Nordic Care och Skandiform att fokusera på en märkning i Sverige – Möbelfakta. Ett val som kommer sig av att Möbelfakta täcker både kvalitet, miljö och socialt ansvar, vilket ligger helt i linje med Kinnarpskoncernens hållbarhetsarbete.

En som varit med i processen att vaska fram ett certifierings- och märkningssystem som hela Kinnarpskoncernen kan anamma är Tomas Ekström, Kinnarps hållbarhetschef. Han förklarar valet såhär:

– Att arbeta med flera olika system med krav som tangerar varandra är oerhört kostsamt. Vi gjorde därför en undersökning på marknaden för att se om det fanns någon certifiering som täcker många områden och som samtidigt har den kravbild som våra kunder önskar. Möbelfakta var den certifiering som bäst motsvarade våra förväntningar och våra kunders krav, därför föll valet på dem.

Möbelfakta introducerades redan 1972 på marknaden. Under årens lopp har märkningen förändrats till att omfatta fler delar och 2011 kom den senaste uppdateringen då också de sociala aspekterna togs med.  Möbelfakta arbetar under parollen ”Du skall veta vad du köper” och ställer krav på allt från hur möbeltillverkningen sker, vilka tillsatser som tillförs, hur säker produkten är, att ytorna lever upp till förväntad kvalitet till att de mänskliga rättigheterna stödjs och respekteras. Möbelfakta jobbar med en av marknadens bredaste kravbilder i syfte att kunden ska känna sig trygg i sitt köp.

Konkret innebär detta val att Kinnarps, Materia, NC Nordic Care och Skandiform nu kommer att märka en mängd produkter med Möbelfakta. Flera av Kinnarps produkter är redan märkta, såsom det populära Serie [P]-bordet med sitt-stå funktion samt hela soffserien Scandinavia. Materia har bland annat märkt fåtöljerna Roscoe och Bone samt bordet Centrum och några av de märkta produkterna som återfinns i Skandiforms sortiment är fåtöljen Flex lounge, soffan Nonstop samt stolen Pompidoo, Även NC Nordic Care har en märkt möbel med bordet Matti. Fullständiga förteckningar över märkta möbler finns tillgängliga på Möbelfaktas hemsida samt hos respektive företag.

– Målet är att kunderna ska kunna inreda hela kontor med certifierade möbler. Än så länge är vi i startgroparna för detta arbete, planen är dock att koncernens produkter som lanseras under 2014 ska vara märkta, säger Tomas Ekström.

För mer information, vänligen kontakta:

Jan Jismyr Miljö-och kvalitetssamordnare
Materia AB
Telefon: +46 (0)727 485454
E-mail: jan.j@materia.se

Nyheter september 2013

När sensommaren tippar över mot höst passar vi på att öppna kartonger med nya produkter. På Designers Saturday i Oslo 7-8 september premiärvisar vi våra nyheter. Höstens stora nyhet är formgiven av Tornøe, Hindenes & Tveit. För er som inte kan träffa oss i Oslo så visas de nya produkterna även på Vision 13 i Malmö 12 september.
Välkommen!

Läs mer om Designers Saturday

För mer info om de nya produkterna:
Nyheter september 2013
Bone stol
Stack barpall i trä
Stack skrivskiva