KnudsenBergHindenes

Petter Knudsen tog sin masterexamen i design från Kunst- og designhøgskolen i Bergen, Norge, år 2007. Petter ingår i ett designsamarbete tillsammans med Anders Berg och Steinar Hindenes; Knudsen, Berg och Hindenes (KBH). KBH arbetar huvudsakligen med möbel-, produkt- och interiördesign, men är också involverade i ett antal projektbaserade designinitiativ.

Anders Berg har lång erfarenhet av möbelproduktion och fick sitt mästarbrev år 2002. Sin masterexamen i design fick han efter studier på Kunst- og designhøgskolen i Bergen, Norge, år 2011. Efter avslutad utbildning gick Anders in i ett designsamarbete tillsammans med Petter Knudsen och Steinar Hindenes; Knudsen, Berg och Hindenes (KBH). KBH arbetar huvudsakligen med möbel-, produkt- och interiördesign, men är också involverade i ett antal projektbaserade designinitiativ.

Steinar Hindenes är utbildad vid Kunsthøyskolen i Bergen, Norge. Tillsammans med professor Dave Vikøren startades designgruppen Circus 1992. De har sin studio på USF Verftet i Bergen. Steinar har lång erfarenhet av designprojekt åt flera olika producenter i Norden. Flera av hans produkter har blivit utvalda att ingå i den officiella marknadsföringen av norsk design; såsom internationella utställningar, norska ambassader och det norska statsministerhuset. Steinar är professor II vid KHiB, institutet för design i Bergen.

Produkter