Gripner & Hägglund

Designduon Gripner & Hägglund utgörs av Sanna Gripner och Märta Hägglund. De är produkt- och möbeldesigners och har studio i Stockholm. Duon skapar design med en twist för att mottagaren ska bjudas in till interaktion och eftertanke.

År 2017 utsågs de till årets Newcomer av Materia. Året därpå tilldelades de utmärkelsen Swedish Design Awards 2018, där de vann i kategorin möbel med sitt bidrag CUSHY från projektet Superbenches. Detta projekt blev internationellt uppmärksammat av bland annat CNN, Arch Daily och Dezeen.

Sanna Gripner är uppvuxen i Karlstad och tog examen vid formprogrammet på Beckmans Designhögskola i Stockholm 2016. Tidigare har hon studerat konst och design i Göteborg och Karlstad. Sanna är en designer med fokus på funktion och interaktion. Hennes arbete tar ofta inspiration från teknik och mode och utformas gärna med en viss lekfullhet.

Märta Hägglund är uppvuxen i Stockholm och tog examen från formprogrammet vid Beckmans Designhögskola 2016. Hon har tidigare studerat inredningsdesign vid School Of Visual Arts i New York samt Nyckelviksskolan. Märta inspireras av material och former som känns tidlösa. Hon eftersträvar en naturlig helhet och design/former som känns välbekant men samtidigt nyskapande.

Produkter