Newcomer 2020

Designscenen bär på en rad unga löften som bara väntar på att möta sin publik. Utmärkelsen Newcomer är vårt sätt att hylla dessa unga, modiga formgivare. Sedan utmärkelsen instiftades 2006, har vi gett unga designers en internationell plattform för att nå ut och skapa sig ett namn i en konkurrensutsatt bransch. För oss är Newcomer en möjlighet att tillföra lekfullhet i vårt sortiment och tänka ännu mer utanför ramarna.

Vinnaren 2020 heter Alexander Rehn och produkten heter Rocca. Alexander kommer från München, Tyskland, där han har studerat inredningsarkitektur och produktdesign på The Academy of Fine Arts.

Alexander hade en tydlig idé med sin produkt redan från början. Han såg människor bli allt mer stillasittande, framförallt i kontorsmiljöer. Ambitionen var att skapa en lekfull pall som skulle hjälpa kroppen att komma i rörelse, ett sätt att hålla sig aktiv.

Det som gör pallen Rocca unik är enkelheten. Ringen ger möjlighet till rörelse och sitsen är bekväm, tillsammans blir det en helhet som samspelar. Samtidigt är pallen lätt att bära med sig för informella och flexibla möten. Namnet Rocca kommer från ”rocking chair” eftersom man sitter och gungar på pallen.

Till Rocca