Nya produkter hösten 2022

NEO LITE SOFT stol/karmstol/fåtölj
Design: Fredrik Mattson

Neo Lite Soft är en kreativ utveckling av Neo Lite. Som namnet avslöjar erbjuder Neo Lite Soft en mjukare sittkomfort. Tyget är sytt i ett, för produkten, speciellt formgivet quiltat mönster som ger karaktär och ett eget uttryck. Stolen, med eller utan armstöd, passar utmärkt på de ställen där det behövs en bekvämare stol för längre sittande som exempelvis kontor, hotell, mötesrum, caféer och restauranger. Fåtöljens lägre sitthöjd gör att den passar in i loungemiljöer som exempelvis receptioner, entréer och pausytor. FSC®-märkt trästativ i vitpigmenterad alternativt vit- eller svartbetsad ask samt flera olika metallstativ i krom och Colours by Materia (CbM*) pulverlack ger många valmöjligheter.

*CbM = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart, vit

 

DOMINO bänk + tillbehör till stol
Design: Axel Bjurström

Domino-serien utmärks av lätta organiska former och en tilltalande karaktär. Den eleganta serien med stol och bord kompletteras med en bänk i två längder, måttanpassade efter det korta respektive det långa rektangulära Domino-bordet. Dessutom får stolen tillbehören kopplingsbeslag och ljudabsorbent. Träets varma känsla, de dolda infästningarna samt benens ovala form bidrar till den formstarka helheten. Serien är tillverkad av FSC®-märkt trä, vilket gör att den genererar minimalt klimatavtryck. Bänkens stomme är av massivt trä medan sitsbrickan är av fanér, vitpigmenterad eller svartbetsad ask. Bänken finns oklädd eller med klädd sits. Använd bänken tillsammans med Domino bord och stol eller använd den som en solitär.

 

UNI bord, ny storlek 2100×900 mm
Design: Axel Bjurström

Uni är en mångsidig bordsserie formgiven för både mindre och större sittningar. Bordsserien finns med kryssfot eller T-fot i ett flertal storlekar, höjder och utföranden. Det stora utbudet gör Uni-borden mycket flexibla och låter dem passa in i allt från mötesrum till kafeterior, mingelytor och föreläsningssalar. Som tillbehör finns krok för upphängning av väskor eller kläder. Borden med längderna 1400, 1600, 1800 och 2100 i höjderna 900 och 1100 mm, har fotstag.Bordsskivor av FSC®-märkt trä med olika ytfinish samt stativ i krom eller Colours by Materia (CbM*) pulverlack.

*CbM = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart, vit

 

AMBIENT balkmöbel, bordsskivor i vitt HPL laminat + armstödsbord i vitt kompaktlaminat
Design: Fredrik Mattson

Ambient är en balkmöbel med fokus på design och komfort. Konstruktionen är stabil samtidigt som formspråket är nätt, minimalistiskt och elegant. Ambient finns med flera längder på balken, olika varianter av armstöd, skärm med eller utan tidskriftsställ samt bord som ger en trevlig avställningsyta. Sittelement i separata delar kan enkelt bytas vid behov. Bordsskivor av massiv vitpigmenterad eller svartbetsad ask samt vitt HPL laminat är liksom trästommen FSC®-märkt. Som komplement finns sarg och tidskriftsställ till bordsskivor samt växtbricka i svart. Armstödsbord har vitt kompaktlaminat. Balkkopplingen kan monteras i fem olika fasta lägen och har en rund skiva. Eluttag/USB i bordsskiva samt beslag till golvinfästning finns som tillbehör. Stativ, armstöd, sarger, tidskriftsställ och golvinfästning i Colours by Materia (CbM*) pulverlack. Den flexibla balkmöbeln Ambient passar bland annat in på flygplatser, kontorshotell, sjukhus, skolor och universitet.

*CbM = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart, vit