Nya produkter hösten 2023

Hösten är här och med den många spännande nyheter från oss på Materia. Stort och litet. Allt med den omtanke och omsorg som följer med alla Materias produkter. Det är inte bara snyggt, det är också funktionellt och praktiskt. Design och detaljer i symbios. Läs mer om den nya fåtöljen Bon och karmstolen Domino samt Re-Fold, den hållbara kudden som är tillverkad av 100 procent tygspill.

BON fåtölj/fotpall
Design: Axel Bjurström

För alla som älskar ett bekvämt och tillbakalutat sittande. Fåtöljens mjuka insida med sin generösa stoppning ger en hög sittkomfort samtidigt som den något stramare utsidan skapar ett distinkt formspråk. Bon fåtölj är nätt vilket gör att den passar in i många olika mötesplatser. Kombinera gärna fåtöljen med Bon fotpall som även fungerar som en extra sittplats. Fåtöljens och fotpallens sittplymåer är avtagbara vilket gör dem lätta att rengöra. Fåtöljens stativ är vridbart med retur och har tiltfunktion, men kan också låsas i fast läge. Fotpallens stativ är fast. Fotkryssen finns i Colours by Materia (CbM*) pulverlack.
* CbM = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart och vit.

 

COUTURE plåtbord
Design: Marie Oscarsson

Ett litet diskret och flexibelt bord med flera användningsområden. Fungerar lika bra som solitär eller tillsammans med andra soffbord. Dessutom kan flera bord placerade i ett stativ förvandlas till en praktisk och snygg rumsavdelare. Eller placerad mot en vägg blir det en fin hylla. Bordet och stativet kommer nu som standard i Colours by Materia (CbM*) pulverlack. Som tillbehör finns hyllplan i vitpigmenterad ask samt växtbricka i förzinkad stålplåt.

* CbM = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart och vit.

 

DOMINO karmstol
Design: Axel Bjurström

Det korta armstödet ger möbeln karaktär och användaren extra komfort. En smart funktion som dessutom möjliggör upphängning på bordsskivan. Staplingen är lika bra som för Domino stol. Karmen gör även stolen mer lättflyttad och underlättar när du vill komma närmare in mot bordskanten. Materialet är FSC®-märkt trä där karm och stativ är av massiv ask samt sits och rygg av fanerad ask. Som ytbehandling finns två alternativ; vitpigmenterad eller svartbetsad ask. Precis som Domino stol finns Domino karmstol med klädd sits alternativt med klädd sits och klädd insida rygg. Som tillbehör finns kopplingsbeslag och ljudabsorbent.

 

DOMINO bord
Design: Axel Bjurström

Det runda bordet i Ø900mm finns nu, förutom i höjderna 730 och 900 mm, även i höjd 1100 mm. Den nya höjden är ett komplement till barpallen som är 780 mm hög. Hela Domino-serien är tillverkad av FSC®-märkt trä, vilket gör att den generar minimalt klimatavtryck. Bordet i Ø900mm har pelare av massiv ask och skivor av antingen massiv stavlimmad ask eller fanerad ask som är vitpigmenterad eller svartbetsad. Den dekorativa metallinfästningen under skivan samt den sandgjutna järnfoten är båda i Colours by Materia (CbM) mörkgrå pulverlack. Borden passar exempelvis till caféer, matsalar och pausytor. I Domino bordsserie ingår även rektangulära bord.

 

NEO LITE SOFT fåtölj
Design: Fredrik Mattson

En fåtölj med mjukare sittkomfort. En nyhet är att den nu har fått mer stoppning vilket gör den ännu bekvämare. Tyget är sytt i ett, för produkten, speciellt formgivet quiltat mönster som ger fåtöljen karaktär och ett eget uttryck. Den lägre sitthöjden gör att den passar in i loungemiljöer som receptioner, entréer och pausytor. Möbelns stativ är tillverkat av FSC®-märkt trä i vitpigmenterad alternativt vit- eller svartbetsad ask. Stativet finns nu även i valnöt. Trådstativ av metall finns som ytterligare alternativ, välj mellan krom och Colours by Materia (CbM*) pulverlack.

* CbM = Beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart och vit.

 

NEO LITE barpall/stol & NEO LITE SOFT stol
Design: Fredrik Mattson

De vackra linjerna hos Neo Lite och Neo Lite Soft skapar en bekväm barpall/stol som ser intressant och aktiv ut oavsett från vilket håll du närmar dig den. Bakom den rena, självklara designen döljer sig ett gediget arbete. Alla detaljer är noga utprovade och genomarbetade. Sittskal av polypropén i Colours by Materia (CbM*) pulverlack. Går att få oklädd eller med klädd sits alternativt helklädd. Neo Lite Soft stol har ett, för produkten, speciellt formgivet vackert quiltat mönster. Neo Lite seriens stativ är tillverkad av massivt FSC®-märkt trä i vitpigmenterad eller svartbetsad ask. Höstens nyhet är att stativet nu även finns i valnöt.

* CbM = Beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart och vit.

 

OAS modulsoffa
Design: Fredrik Mattson

Den flexibla modulsoffan får fler valmöjligheter. Till 1-sitsmodellen går det nu att göra tillvalet hjul och till det breda armstödet finns nu en lampa. Nyheter som gör Oas till en ännu mer mångfacetterad, föränderlig och funktionell möbel. Möjligheten att enkelt flytta runt exempelvis en sittenhet med skrivskiva gör att du får en flyttbar arbetsplats. Den svartlackerade lampan, som tänds och släcks genom att dra skärmen upp och ned, är praktisk samtidigt som den ger ett elegant uttryck.

 

RE-FOLD kudde
Design: Marie Oscarsson

En nyhet som ingår i vårt unika hållbarhetstänk där överblivet tygspill från produktionen återanvänds i en nydesignad produkt. Kudden har tygspill av en mörkare nyans på baksidan samt en dekorativ bård på framsidans överkant kombinerad med en ljusare nyans på nederdelen. På det sättet får du en flexibel kudde med två användningsområden, tvåfärgad på ena sidan och enfärgad på den andra. Även stoppningen är återvunnen, av silikoniserad bollfiber. Välj mellan tre storlekar; 600 x 600 mm, 550 x 350 mm och 450 x 450 mm och utvalda färger från Colours by Materia (CbM*). Vilka tyger som används i dessa unika kuddar beror på vilka spilltyger som finns tillgängliga för dagen.