Nya produkter våren 2022

YARN karmstol
Design: Mia Cullin

Yarn är en unik och miljövänlig karmstol framtagen i det experimentella samarbetsprojektet ”The Kinship Method”. Karmstolen med sina få ingående delar, är lätt och ger nästan ett svävande intryck. Miljö och hållbarhet har varit det centrala vid formgivning och materialval. I Materias produktion flätas ryggens vackra mönster för hand med hampasnören. Sits- och ryggkudde har stoppning av hairlok, som är en blandning av hästtagel och naturlatex samt nålfilt. För att ge extra bekvämlighet ingår även ull som en del i ryggkudden. Träet är FSC®-märkt och stativet med återvunnet stål finns i alla Colours by Materia (CbM*) färger. Yarn passar i många olika miljöer såsom hotell, restauranger och på kontor. Karmstolen är dessutom ett utmärkt val där miljövänliga möbler är ett krav.

*Colours by Materia (CbM) = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart, vit

 

DOMINO stol/bord
Design: Axel Bjurström

Domino-serien med stol och bord i tre olika storlekar utmärks av lätta organiska former och en tilltalande karaktär. Serien är tillverkad av FSC®-märkt trä, vilket gör att den generar minimalt klimatavtryck. Stolen och borden består av massiv samt fanerad ask. Utförandet är vitpigmenterad eller svartbetsad. Det runda bordets dekorativa metallinfästning mot skivan samt den sandgjutna järnfoten, är båda pulverlackade i den mörkgrå Colours by Materia (CbM) färgen. Träets varma känsla, de dolda infästningarna samt benens ovala form bidrar till den eleganta helheten hos Domino stol och bord. Stolen är stapelbar och kan fås oklädd, med klädd sits alternativt med klädd sits och insida rygg. Domino-serien passar i många olika miljöer såsom caféer, restauranger, matsalar, kontor, pausytor eller andra typer av miljöer med höga krav på flexibilitet och tät möblering.

 

UNI fällbord
Design: Axel Bjurström

Design: Axel Bjurström
Uni fällbord kompletterar den flexibla bordsserien Uni. De fyra låsbara bromsade hjulen gör bordet lätt att flytta samt stabilt och stadigt i låst läge. Fällbordet fälls enkelt ihop genom att dra röret under skivan mot sig. Det finns i tre storlekar och flera olika utföranden. Ett staplingsskydd förhindrar att skavmärken uppstår när borden ställs ihop med varandra för förvaring. Uni fällbord passar in i mötesrum, kafeterior, mingelytor och föreläsningssalar. Träet är FSC®-märkt. Stativ finns i krom eller Colours by Materia (CbM*) pulverlack.

*Colours by Materia (CbM) = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart, vit

 

AMBIENT balkmöbel, 2-sits enhet och hörnkoppling med bord
Design: Fredrik Mattson

Ambient är en balkmöbel med fokus på design och komfort. Konstruktionen är stabil samtidigt som formspråket är nätt, minimalistiskt och stilfullt. De separata sitsenheterna kan enkelt bytas vid behov. Nyheter för våren 2022 är den 2-sitsiga enheten samt möjligheten att koppla samman balkar i olika vinklar. Hörnkopplingen kan enkelt monteras i fem olika fasta positioner och har en rund bordsskiva. Ambient finns med flera längder på balken, olika varianter av armstöd, skärm med eller utan tidskriftsställ samt bord som ger en trevlig avställningsyta. Som komplement finns sarg och tidskriftsställ till bordsskiva samt växtbricka i svart. Bordsskivorna av massivt trä är liksom trästommen FSC®-märkt. Eluttag/USB i bordsskiva samt beslag till golvinfästning finns som tillbehör. Stativ, armstöd, bordssarger och tidskriftsställ i Colours by Materia (CbM*) pulverlack. Den flexibla balkmöbeln Ambient passar bland annat in på kontorshotell, sjukhus, skolor, universitet och lounger.

*Colours by Materia (CbM) = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart, vit

 

PILOT konferensstol, hög rygg
Design: Fredrik Mattson

Pilot är en konferensstol med väl uppbyggd komfort och ett inbjudande formspråk. Det svagt lutande ryggstödet ger karaktär, men framförallt bekvämlighet. Ryggstödet finns i två olika höjder, det låga och det höga. Det höga ryggstödet är en nyhet för våren 2022. Det ger konferensstolen ett ännu exklusivare uttryck och är avsett för de lite längre mötena, då man kan luta sig tillbaka och få stöd för hela ryggen och huvudet. Detaljer, som de mjukt välvda armstöden liksom öppningen mellan sits och rygg, skapar en funktionell design. Pilot är höj- och sänkbar, snurrbar samt har tiltfunktion, vilket ger ett flexibelt och ergonomiskt sittande. Träet är FSC®-märkt. Stativ i Colours by Materia (CbM*) pulverlack. Välj mellan hjul eller glidfot.

*Colours by Materia (CbM) = beige, senapsgul, rosa, rödorange, vinröd, stormblå, grön, grå, mörkgrå, svart, vit